Ιδανικός προορισμός σε ιδανικό περιβάλλον!

Αγιο Ορος

Αγιο Ορος


Άγιο Όρος

Το Άγιο Όρος είναι μια "Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία" εντός της Ελλάδας, (μοναδική στο κόσμο), στην χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής, που θεωρείται κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού. Θεωρείται από τα σημαντικότερα τμήματα όχι μόνο της Βαλκανικής, αλλά της Ευρώπης και της Ανατολικής Εκκλησίας λόγω της μεγάλης εθνικής, ιστορικής, θρησκευτικής, γραμματειακής και καλλιτεχνικής αξίας αυτού ως ακόμη και κέντρου διατήρησης και συντήρησης πλούσιου υλικού.

Η αρχιτεκτονική κληρονομιά του Αγίου Όρους, αποτέλεσμα και κατάλοιπο μιας χιλιόχρονης δραστηριότητας και εξέλιξης πολυάριθμων μοναστικών ιδρυμάτων, μπορεί σ' ένα βαθμό να θεωρηθεί ότι συνοψίζει τη μεσαιωνική και νεώτερη αρχιτεκτονική του ορθόδοξου βαλκανικού χώρου.

Aληθώς καταφύγιο και μουσείο μοναδικού θησαυρού ελληνικής τέχνης και γραμμάτων. Ωστόσο το πιο σημαντικό στο Άγιον Όρος είναι το γεγονός, ότι αυτό εκφράζει κατά τον αρτιότερο τρόπο τον Ορθόδοξο μοναχισμό. Πρόκειται για μία χιλιόχρονη μοναχική πολιτεία που ζει ως σήμερα.

Ένας κόσμος απλός και δύσκολος, που αναπαύει το πνεύμα, γεμίζει την ψυχή και βιώνει την ουσία της Ορθοδοξίας. Ένας κόσμος που ζει θεοκεντρικά και στη χιλιόχρονη ιστορική διαδρομή του ως κύριο χαρακτηριστικό του είχε και έχει την υψηλή πνευματικότητα. Ολόκληρη η ζωή των μοναχών και όλα τους τα έργα είναι προϊόντα αυτής της πνευματικότητας. Κάθε κειμήλιο είναι μία πύλη του ουρανού, μία πύλη στον παράδεισο.

Ο Καθημερινός Βίος στο Άγιον Όρος είναι οργανωμένος με βάση την γεροντική εντολή «αδιαλείπτως προσεύχεσθε». Οι μέριμνες για την ικανοποίηση των βιοτικών αναγκών είναι συνυφασμένες με την προσευχή και είναι προσαρμοσμένες στο ωράριο των καθαρά λατρευτικών ενασχολήσεων.

Η μορφολογία του εδάφους και οι κλιματολογικές συνθήκες του Αγίου Όρους, συνδυαζόμενα με τις συγκοινωνιακές ιδιαιτερότητες, συνετέλεσαν στο να διατηρηθούν αναλλοίωτα τα στοιχεία του αγιορείτικου καθημερινού βίου.

Επικοινωνία

Villa Irida
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Σάρτη Χαλκιδικής - Σιθωνία
Τηλ.:  (+30) 23750.94.259
Κιν:    (+30) 6973.784.475

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χρήσιμα